...

Toilet opties voor blokhutten – advies van de loodgieter Amstelveen

Een blokhut in de tuin laat je genieten van de natuur. Toch is het ook handig wanneer de blokhut van enkele gemakken is voorzien. Zo hebben we op dit blog bijvoorbeeld al eens geschreven over de mogelijkheden om een kraan en douche in een blokhut te maken. Deze keer krijgen we van de loodgieter Amstelveen advies over de toilet opties voor blokhutten. Bij de installatie van een toilet krijg je namelijk met meer dingen te maken dan alleen een waterleiding doortrekken van de woning naar de blokhut. De ontlasting die in een toilet wordt achtergelaten moet namelijk ook op een hygiënische manier afgevoerd worden. Hiervoor zijn verschillende opties mogelijk die elk een ander niveau qua kosten met zich meebrengen.
 

Droog toilet

Een droog toilet is de meest goedkope oplossing om een toilet in een blokhut te realiseren. Deze toiletten vangen de ontlasting op in een speciale zak die onder de wc-pot hangt. Dergelijke toiletten worden ook vaak in campers, caravans en boten gebruikt. Een nadeel van een droog toilet is dat deze soms niet helemaal stankvrij zijn. Daarbij moeten de zakken met ontlasting regelmatig geleegd worden en soms zelfs aangestampt worden met een speciale stamper. Hoewel dit de goedkoopste toilet optie is voor een blokhut kiezen mensen daarom toch vaak voor een alternatieve oplossing. Immers wegen de nadelen van een droog toilet niet op tegen het iets verder lopen en gebruikmaken van het toilet in de woning.
 

Chemisch toilet

De tweede optie voor een toilet in een blokhut is een chemisch toilet. Ook deze optie is vrij goedkoop te realiseren. Immers hoeven er geen rioleringsbuizen worden doorgetrokken naar de blokhut. Het toilet werkt met een speciaal reservoir onder de wc-pot waar de ontlasting in wordt opgevangen. De benaming chemisch toilet komt door de chemische oplossing die in dit reservoir zit waarmee vervelende luchtjes voorkomen worden. Het toilet spoelt overigens gewoon met water door en werkt dus zoals een normaal toilet. De ontlasting wordt echter opgevangen in een speciaal reservoir en niet afgevoerd door het riool. Ook dit toilet zal daarom regelmatig geleegd moeten worden.

Rioleringsbuizen doortrekken

De laatste optie om een toilet in de blokhut te realiseren is om waterleidingen en rioleringsbuizen door te trekken naar de blokhut. Dit vereist natuurlijk wel een grotere investering aangezien een loodgieter Amstelveen ingehuurd moet worden om de rioleringsbuizen door te trekken van de woning naar de blokhut. Hiervoor moet in de tuin gegraven worden om de buizen ondergronds naar de blokhut te leiden. Hoewel dit een eenmalige grote investering is heeft deze optie wel een flink aantal voordelen ten opzichte van de andere twee opties. Zo hoef je later geen tijd meer te investeren in het afvoeren van de ontlasting. Het toilet in de blokhut kan je namelijk gewoon doortrekken zoals je dit ook in de woning gewend bent.